Gratis verzending vanaf €35,-
Unieke producten
Milieuvriendelijk, hoogste kwaliteit
Professioneel advies: 06 549 684 08

SSI score staat voor Social Selling Index score en geeft aan hoe goed je bezig bent op LinkedIn. De score laat zien hoe effectief je bent in het creëren van jouw eigen professionele merk, het vinden van de juiste personen, informatie uitwisselen en het bouwen van een sterk netwerk. 

Opbouw SSI score

De SSI score wordt dagelijks bijgewerkt en bestaat uit vier pijlers. Verderop in dit artikel laat ik je zien hoe je de score per pijler beïnvloed. Per pijler kunt je maximaal 25 punten halen. In totaal zijn er 100 punten te verdienen. De SSI score is een onderdeel van Sales Navigator. Je kunt de SSI score ook opvragen via https://www.linkedin.com/sales/ssi

 1. Uw professionele merk creëren
 2. De juiste personen vinden
 3. Informatie uitwisselen
 4. Relaties opbouwen 

Belang van een goede SSI score

Een goede SSI score is belangrijk, omdat het algoritme berichten voorrang geeft in de zoekresultaten van LinkedIn en vaker toont in de tijdlijn van gebruikers. Over de vraag wat een goede score is valt veel te zeggen. Mijn advies: Staar je er niet blind op. Het hangt sterk af van het doel dat je met LinkedIn nastreeft. Voor de ene is een score van 60 goed, voor de ander 80 of 90. Wat ik veel belangrijker vind is de interactie met jouw doelgroep. Hoeveel weergaven scoort jouw bericht? Neemt je doelgroep de moeite om het bericht te liken? En is jouw doelgroep gemotiveerd genoeg om een commentaar te plaatsen? Hoe meer interactie hoe beter. Veel interactie zorgt ervoor dat jouw bericht vaker getoond wordt door het algoritme. 

Uw professionele merk creëren 

De eerste pijler gaat over hoe volledig jouw profiel is ingevuld. In deze pijler valt of staat alles met het label zeer deskundig profiel, ook wel all star genoemd. Dit label krijgt je als je een aantal onderdelen toegevoegd hebt aan je profiel. Verder is het belangrijk om met enige regelmaat video’s, foto’s, websites of slidehares (rich media) te koppelen aan het profielonderdeel ‘Uitgelicht’ of ‘Werkervaring. Andere waardevolle tips: ontvang onderschrijvingen voor je vaardigheden, schrijf artikelen op je LinkedIn-profiel en genereer nieuwe volgers door het plaatsen van berichten. 

De juiste personen vinden

De pijler ‘De juiste personen vinden’ gaat over hoe actief jij contact zoekt met andere gebruikers (lees potentiele klanten). Door dagelijks in te loggen op LinkedIn, de uitgebreide zoekfunctie te gebruiken en profielen van waardevolle leads te bekijken beïnvloedt u uw score positief. Een ander advies is om dagelijks te kijken wie uw profiel heeft bekeken en dat op te volgen.

Informatie uitwisselen

In deze pijler gaat het over het plaatsen van LinkedIn-berichten en reageren op bijdragen van andere LinkedIn-gebruikers. Plaats drie keer per week een bericht en neem jezelf voor om dagelijks berichten van anderen te liken of te voorzien van een commentaar. Verder krijg je punten voor het lid worden van en actief zijn in groepen. Ook het sturen van privé berichten aan connecties draagt bij aan hoge score. 

Relaties opbouwen 

Ten slotte wordt er in de laatste pijler gemeten hoe goed je bezig bent met het aangaan van nieuwe connecties. Hoe actiever, hoe beter je SSI score. Een tweetal tips: link met connecties die een hoge functie hebben (bijvoorbeeld directieniveau) en zorg ervoor dat jouw uitnodigingen voor meer dan 20% worden geaccepteerd.

Droom jij ook van een continue stroom van ideale leads? Werk met Fawzi Salih samen aan de ontwikkeling van een LinkedIn-strategie. Het Resultaat: Je trekt vanaf nu de juiste leads aan, zodat je altijd een volle agenda met belafspraken hebt. Je vergroot met gemak jouw conversie.

Stel hier je vraag
  Kennis Express

  Beatrixlaan 29
  4731 KJ Oudenbosch

  f.salih@kennis-express.nl