Out of the box – aflevering 6

Gepubliceerd door
in Out of the box

In aflevering 6 van out of the box aandacht voor: valsspelen met monopoly, niet-rokers krijgen extra vrij, gratis onkruid, mediteren in plaats van nablijven en slingerend door de gangen.

Valsspelen met monopoly

Geld stelen van de bank, kaartjes achterhouden of ‘toveren’ met de dobbelstenen bij Monopoly. Sommigen mensen houden van een potje valsspelen.  Speciaal voor die mensen heeft fabrikant Hasbro de klassieker in een nieuw jasje gestoken: de Cheaters Edition.  Daarin kun je legaal de regels overtreden. Het doel van het spel is hetzelfde: wie het meeste geld heeft, wint. Maar in deze ‘valsspeelversie’ moet je dat doel nét even anders bereiken. Je wordt namelijk beloond als je niet eerlijk speelt.

 

Niet-rokers krijgen extra vrij

Een Japans bedrijf belooft elke werknemer zes extra vakantiedagen als hij of zij niet rookt. De regeling moet niet-rokers compenseren voor de vele rookpauzes van hun collega’s.

Gratis onkruid plukken

Mediteren in plaats van nablijven

Op een basisschool in Baltimore besloten ze het anders aan te pakken. Waarom van een straf niet iets nuttigs maken? Een moment waar je wat van leert en echt iets aan hebt. Zij sturen hun stoute leerlingen dus naar de Mindful Moment Room. Sinds ze die maatregel een jaar geleden ingevoerd hebben, is er geen enkel kind meer van school gestuurd. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat kinderen die mediteren betere cijfers halen, informatie beter kunnen verwerken en beter om kunnen gaan met stress. Dat lijkt ons een veel zinvollere straf dan nablijven.

Slingerend door de gangen

Het Deense bedrijf Virklund Sport levert allerlei geweldige sportmaterialen aan scholen, waaronder deze ringen en klimwanden.

 

Leave a Comment