Het geheim van content recycling

Gepubliceerd door
in Contentcreatie

Content recycling, past jij dit al toe in jouw bedrijfsvoering? Het maken van content kan veel tijd kosten. Door te recyclen kun je nieuwe content maken en meer nieuwe mensen bereiken.

Content recycling

Met content recycling hergebruik je bestaande content. Eventueel en giet je het in een nieuwe blog. Je hoeft het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden. Het gaat verder dan het herplaatsen van bijvoorbeeld een oude blog.  Je past het blog aan, herschrijft alinea’s of voegt nieuwe invalshoeken toe.

Voordelen

Content recycling heeft de volgende voordelen voor jouw bedrijfsvoering:

Nieuwe klanten

Vaak is het zo dat je in eerste instantie maar een beperkte groep van klanten aanspreekt.  Door je content in verschillende vormen en op verschillende manieren te delen spreek je een grotere groep van klanten aan.

SEO boost

Door meerdere malen content te publiceren rondom een bepaald onderwerp kan je net de kans geven om op een bepaalde zoekterm te concentreren. Daarnaast kun je als je je content buiten je eigen website publiceert kwalitatief goede links naar je eigen website krijgen.

Boodschap

Over het algemeen geldt dat repetitie zorgt voor een uiteindelijke aankoop. Na eenmaal jouw boodschap te horen zal vrijwel geen enkele lezer al een aankoop bij je doen. De regel is dat een boodschap 7 keer herhaald moet worden voordat de gemiddelde klant een aankoop doet. Door dus dezelfde boodschap op meerdere manier te publiceren kun je gemakkelijker aan die 7 keer komen.

Stappenplan

  1. Maak een inventarisatie van alle content die je in de afgelopen 3 jaar hebt gemaakt.
  2. Rangschikt de content op vorm: blog, brochure, video, whitepaper, et cetera.
  3. Lees of bekijk alles.
  4. Bepaal of content te recylen is en hoe je dat het beste kunt aanpakken. Zo kan een whitepaper misschien wel in een serie van 5 blogposts worden omgezet en een blog in een vlog
  5. Maak een contentplanning die aansluit bij je marketingplan.

Geïnteresseerd

Wil jij ook online succesvol zijn, zodat je meer klanten krijgt en meer kunt verdienen? Neem dan contact op met mij voor een gratis inspiratiegesprek: f.salih@kennis-express.nl of 06 549 684 08.

Leave a Comment