5 tips voor het aantrekken van leads via LinkedIn

Gepubliceerd door
in LinkedIn

Ben jij klaar voor het aantrekken van leads via LinkedIn? Veel ondernemers en sales professionals worstelen met het gebruik van LinkedIn. Zij laten hierdoor veel extra omzet liggen.

Met deze 5 tips help ik jou op weg met aantrekken van leads via LinkedIn.

1. Leads feliciteren

Besteed aan het begin van je werkdag maximaal 10 minuten met het feliciteren van je leads. Via de knop meldingen krijg je updates over baanwisselingen en verjaardagen. Druk niet standaard op de knop feliciteer, maar neem de tijd voor het schrijven van een persoonlijke boodschap. Leads ervaren zo’n felicitatie als attent. Het is daarom een waardevolle strategie voor het aantrekken van leads via LinkedIn.

2. Bezoekers van jouw profiel uitnodigen

Bekijk welke mensen jouw LinkedIn profiel hebben bezocht. Vervolgens stuur je de voor jouw business interessante leads altijd een persoonlijke uitnodiging.  Bijvoorbeeld:

Hoi <voornaam lead>,

Bedankt voor het bezoeken van mijn profiel. Kwam je er toevallig langs of ben je ergens naar op zoek? Laten we connecten. Ik ben altijd op zoek om met andere succesvolle professionals te connecten en te netwerken.

Vriendelijke groet,
[Jouw voornaam]

3. Reageren op statusupdates en artikelen

Neem iedere dag 2 keer 30 minuten de tijd om status updates en blogartikelen van jouw connecties door te lopen. Vind je een update of artikel interessant? Plaats een like of reageer met een persoonlijk commentaar.

4. Iedere dag een status update plaatsen

Plaats minimaal 1 keer per dag een status update, zodat je onder de aandacht van je netwerk blijft. Bij een status update kun je bijvoorbeeld denken aan: update over een succesvol afgerond project, vraag om feedback of een verwijzing naar een interessante podcast. Let op! Een status update moet van waarde voor je netwerk zijn. Kijk daarom goed wat werkt. Waar komen de meeste reacties op? Op basis van je ervaringen kun je de kwaliteit van je status updates verbeteren, zodat je meer leads aantrekt.

5. Neem deel aan LinkedIn-groepen

Inventariseer welke LinkedIn-groepen voor jouw business interessant zijn en sluit je hierna aan. LinkedIn-groepen bieden een plek voor professionals met soortelijke interesses of in dezelfde branche waar ze hun inzichten en ervaringen kunnen delen. Het actief deelnemen aan LinkedIn groepen is een effectieve manier om in contact te komen met leads.

Aantrekken van leads via LinkedIn: 4 eenvoudige stappen

Wil je meer weten over het aantrekken van leads via LinkedIn? Dan heb ik goed nieuws voor je. In deze GRATIS video laat ik zien hoe je in 4 eenvoudige stappen automatisch een volle agenda met belafspraken krijg.

Leave a Comment